Elektromos autóval Amerikán át

Megsüvegelendő teljesítménnyel népszerűsítette az elektromos autókat néhány angol diák. A londoni Imperial College hallgatói Alaszkából Argentínába jutottak el egy általuk tervezett és épített elektromos járművel, amit az SRZero névre kereszteltek. Összesen mintegy 9 hónapig tartott, mire a kocsi elkészült, a munkálatok során a versenyautókat gyártó Radical nevű cég támogatta a fiúkat.

A hat diák 5 hónap alatt jutott el Észak-Alaszkából a dél-amerikai kontinens alsó csücskébe, Tűzföldre. A 24 ezer kilométeres út során 14 országot érintettek, egyszeri feltöltéssel 600 kilométert tudtak megtenni.

A projekt célja elsősorban az elektromos autók, illetve a megújuló energiaforrások népszerűsítése volt. A srácok főleg a fiatalabbak figyelmét szerették volna felhívni a tudományban rejlő lehetőségekre. A hírek szerint jövőre a BBC szeretne dokumentumfilmet forgatni az útról, szóval a figyelemfelkeltés tökéletesen sikerült.

Via: TreeHugger

Praktikázzunk össze madáretetőt!

Persze nem nagy kunszt nekiállni kiskalapáccsal, fűrésszel, néhány szöggel és deszkával összeütni egy házikót, de tekintettel arra, hogy se időnk, se türelmünk, kézügyességünk meg még úgyse, így egyszerűbb dolgokhoz kell folyamodni. Nemsokára beköszönt a leghidegebb évszak, jön a hófúvás, zimankó, a kismadarak begye pedig elemózsia híján gyakran üres marad. Persze ha segíteni szeretnél, van megoldás, praktikázz össze egy madáretetőt!

Hogy ne kelljen lilára kalapálnod az ujjaidat és hogy minél kevesebb gondolkodással és kreativitással megúszd a projektet, igen egyszerű műveletet kell végrehajtanod: ne dobd ki a tejesdobozt és keress egy ollót! Hogy ezekből hogy lesz madáretető? Úgy hogy ügyesen ajtócskát vágsz a dobozra, tetejét kilyukasztod, drótot fűzöl bele, majd a fára akasztva már kész is a spéci etető. A kivágott részből a nyílás fölé kis tetőt is varázsolhatsz és ha akarod különböző anyagokkal még fel is díszítheted (kiskavics, faháncs, pvc maradék stb.).

Sajnos azt kell mondanom ez a tuti etető nem teljesen időt álló, így érdemes minden évben újat készíteni a kertbe saját, környezetünk és a madárkák örömére!

Jön a víz!

Ötletes WWF kampány, az ilyeneket nagyon bírom. Az óriásplakát szövege arra figyelmeztet, hogy az óceánok vízszintje gyorsabban emelkedik, mint valaha. Fölé pedig egy tetőt erősítettek, így az idő múlásával az árnyék egyre feljebb vándorol, azt az érzetet keltve, hogy a hullámzó vízszint emelkedik.

Érdemes megnézni mozgóképen is, a gyorsított felvételen még látványosabb a koncepció.

Via: Notcot

Környezetbarát zenehallgatás

Egy Zhong-Fa Lie nevű designer Hexound néven álmodott meg egy multifunkciós fülhallgatót, ami napelemmel van felturbózva. A készülék fejpántjának külső felülete napelemként funkcionál, a begyűjtött energiát a belső felületen lévő lítium ionos akkumulátor tárolja. A füllhallgató a lejátszókkal Bluetooth kapcsolaton keresztül működik együtt, és szükség esetén azért USBről is tölthető. Akár szét is szedhetjük, és sztereó hangfalszettként is tud üzemelni.

Via: The Design Blog

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás