Praktikázzunk össze egy tuti táskát!

Van vajon olyan csaj a világon, aki nem szereti az egyedi dolgokat? Hát akkor most nagyon figyelj! Nem csak egyszeri és megismételhetetlen, könnyen kivitelezhető, strapabíró és dizájnos, de még környezetbarát is! Miért? Mert a halmokban heverő műanyagszatyrokat újra felhasználva olyan tuti táskát varázsolhatsz magadnak, amilyet akarsz! Ízzítsd a vasalót és vágj bele!

1. Nyolc darab szatyrot vágj egyforma négyzet vagy téglalap alakúra.

2. Egy réteg sütőpapírra sorban egymás tetejére simítsd el a szatyordarabokat, majd helyezz rá még egy réteg sütőpapírt.

3. A vasalót állítsd alacsony fokozatra és óvatosan kezdj vasalásba. Nem árt néha bekukkantani a két réteg papír közé, hogy mi történik. Ha semmi, akkor vedd durvábra a figurát és emelj a hőfokon!

A tetszőleges méretű négyzetekből, téglalapokból egy ügyes varrógép segítségével már csak össze kell állítani a táskát!

Amire vigyázz:

Ne legyen túl forró a vasaló, mert a műanyag masszívvá válik és nem tudod később megvarrni!

Ügyelj rá, hogy a szatyor rétegei között ne legyen légbuborék, szennyeződés, mert ez az összeolvasztott anyagnál csúnyán mutathat.

Amivel szebbé teheted:

A belső rétegek csak az anyagvastagságot adják, a külső két rétegnél viszont kísérletezhetsz különböző motívumokkal, virágmintával, így igazán egyedivé varázsolhatod a táskád!

nekerjszatyrot.hu

Praktikázzunk össze egy telefontartót!

Sokszor mondom (valószínűleg mert igaznak hiszem), hogy a kis lépés is lépés a cél felé, így az apró dolgokon is sok múlik! Az újrahasznosítás számos formáját ismerjük, de ahhoz, hogy a környezetvédelemért tegyünk valamit néhanapján elég az is, ha egy-egy tárgy funkcióját továbbgondoljuk, mielőtt a kuka fedele felpattan és a feleslegesnek ítélt tárgy abban landol!

Ha ötleted sincs vagy nem akarod ezzel az agyad terhelni, akkor mi időről-időre néhány tippet adunk majd, hogy miből-mit varázsolhatsz könnyen, gyorsan, egyszerűen! Íme most egy telefontartó!

Jobbára csak dobom ide, dobom oda a mobilomat, arról nem is beszélve, ha tölteni kell! Szerintem az emberek 99 százaléka bedugja, majd otthagyja a zsinóron lógni, az asztalon hánykolódni, ami persze újabb karcos harci sérülések sorozatával jár. Az én mobilom egy őskövület, nem sajnálom, ha néhanapján egy újabb mélyedést helyez rá az idő vasfoga, viszont a sok drága ketyere nem mindig érdemli a mostoha sorsot!

Itt lép képbe az üres műanyag flakon és az újrahasznosítás apró tyúklépése a környezetvédelem útján! Ezzel a praktikával biztosíthatod, hogy töltés közben is kényelmes elhelyezkedése legyen a  kis drágának, ráadásul a szétnyúló töltőzsinór sem fog senkit szabad mozgásában akadályozni! Egyszerű, de nagyszerű!

Mi a recept? Végy egy kiürült flakont, egy alkoholos filctollat, rajzold meg az ábrán látható módon, majd óvatos nyiszáló mozdulatokkal vágd le a felesleges részt a vonal mentén egy éles késsel, vagy ollóval! A kezekre tessék azért vigyázni! A levágott ujjakhoz ugyanis nincs újrahasznosítási receptünk!

 

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás