Biztos ismeri mindenki a klasszikus (már-már szakállas) viccet, amikor a farkas rettenetesen irigykedik a nyuszika új cuccaira, aki a „honnan van?” kérdésre, az „aki nem iszik, annak van” választ adja. Így megy ez mindaddig, míg a farkas meg nem veszi a sportautóját, beváltott sörösüvegeiből.

Miután elnéztétek nekem, hogy nem vagyok jó viccmesélő, rögtön rá is térhetünk az üres üvegek témakörére. Sport autót ugyan nem tudunk nektek garantálni, viszont egy kacsalábon (na jó, betonalapon) nyugvó házikót igen, ilyet ni:

Ehhez mindössze szelektíven kell gyűjtened az üvegeket, majd némi segédeszköz felhasználásával, a barátok összetrombitálásával és segítségével házat építeni.

Egy korántsem orosz nevű, orosz hölgy, nevezetesen Olga Queen mindössze hat hónap alatt megvalósította álmai ökoházát, méghozzá összegyűjtött üvegekből.

Az 5.000 tejes és sörös üvegből épített házikó alapja egy faváz, falait pedig betonnal összekapcsolt üvegek alkotják. Amellett, hogy így egy spéci szigetelést is sikerült a falakba eszkábálni, igen különleges építészeti remeket alkotott. Bár az hasonló kivitelezésű és 6 millió üvegből épített argentin házat és a sörös üvegből összerakott buddhista sztúpát nem sikerült felülmúlnia, mégis minden elismerésünk, a hölgynek hiszen irányt mutat a kreativitás, az olcsó és környezetvédő építészet felé.

-via-