Elég bizrarr elgondolás, hogy a növényeinkkel telefonon kommunikáljuk, akik így avatnak majd be minket éppen aktuális "lelkiállapotukba"! A növénytermesztés forradalmian új elképzelése azonban már megszületett és bár pihent agyról tanuskodik az ötlet, mégsem akkora hülyeség! Én szívesen leszúrnám ezt a kütyüt a paradicsom palántáim mellé,  "szóljanak", ha bajuk van!

A tüskeszerű, növények mellé helyezhető szerkentyű Tom Dooley, Mansour Ourasanah és Mathieu Turpault agyából pattant ki  egy csendes nyári délutánon, valószínűleg fonnyadtan kókadozó virágok látványára.  A ketyere a telefonunkra telepített szoftverrel kommunikálva ad pontos információt a talaj nedvességtartalmáról, tápanyagmennyiségéről, hőmérsékletéről, de arról is szolgáltat információt, hogy elegendő napfény éri-e "csendestársainkat".

A találmány nem csak a házi kiskertek tulajdonosait segítheti ki, hanem a biogazdaságok at is, hiszen a plusz információkkal még tökéletesebb eredményt érhetnek el a termesztésben, viszont amíg hazánkba is eljut ez a szerkezet, sőt képesek leszünk megvenni még hosszú az út...