Zöld energia a telefonodnak - ingyen!

Újabb ötletes környezetbarát kütyüt találtunk. A Cyclus egy Satoshi Yanagisawa nevű designer műve és kisebb eszközök, pl telefonok vagy mp3 lejátszók feltöltésére tervezték. A működési elve szokás szerint pofon egyszerű, a kinetikus energiát alakítja át elektromos árammá.

Ha lemerül a telefonod, csak rá kell dugni a Cyclusra és jöhet az energia: az alsó részét kell tekerned egy jó fél óráig, hogy a telód némi energiához jusson. Tehát egyúttal neked is el kell égetned néhány kalóriát, ha telefonálni szeretnél. Dupla haszon.

Via: DesignLaunches

Ha tekersz, ehetsz!

A koppenhágai Crown Plaza Hotel tulajdonosai gondoskodnak a vendégeik fittségéről, környezettudatosságukról és jóllakotságukról, mindezt ráadásul egyszerre. Az ötlet egyszerű: pár szobabiciklit hozzákötöttek egy generátorhoz és kiállították az étterem elé. Amelyik vendégnek 15 percnyi tekerés alatt sikerül 10 wattnyi elektromos áramot előállítani, az ingyen kap egy 26 euró értékű vacsorát. Hát nem okos dolog?

A vacsora a negyedórás tekerés után biztos jobban esik, a szervezet tutira gyorsabban megemészti, egy kicsit középpontba kerül a környezetvédelem, egy kis energiárt spórol az étterem stb. stb.  A sok kicsi mint tudjuk sokra megy...

Egy dologra kell csak figyelni: a vacsira nem árt ha valami sportos rucit veszünk. Öltönyben és kisestélyiben izzadva hülyén néznénk ki a biciklin...

 

 

 

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás