Olvadó világ, olvadó állatok

A képeken látható installációkat Takeshi Kawano készítette, hogy segítségükkel felhívja a figyelmet a környezettudatosság fontosságára és a globális felmelegedés veszélyeire. Az olvadó-szétfolyó állatok azt jelképezik, hogy az emberi tevékenység következtében egyre fogyatkozó élettérrel egész fajok is kezdenek eltűnni.

Via: Fubiz

Miről is beszélünk itt?

Megmondom én! A globális felmelegedésről! Meg környezetszennyezésről, meg a mi saját felelősségünkről, amiről nem nagyon vagyunk hajlandóak tudomást venni, pedig...  és még azokról a cuki állatkákról is, amiknek ma-holnap nem lesz mit enni, inni, nem lesz hol élni. Ennek jegyében álljon itt néhány elsőre viccesnek tűnő, végiggondolva azonban nagyon is tragikus témát boncolgató kép. Kommentár nélkül... Az alkotók nem kérnek többet, csak hogy gondolkozz el rajta!

via  Adam Quest

via redcoulter

via narm

Nem nőnek! Meghalnak!

Még néhány évtized és megint egy csodás dologgal lehet kevesebb a Földünk… A tudományos vizsgálatok és amerikai tengerkutatók szerint  2070-re kipusztulhat a Vörös-tenger teljes korrall állománya, ugyanis a víz fokozatos felmelegedését nem képesek elviselni.

A korallok meszes vázának belső szerkezete a fák évgyűrűihez hasonlóan árulkodik állapotukról, korukról. A látszólag egészséges példányok növekedése mintegy harminc százalékkal már csökkent, a mészlerakódásoké pedig 18 százalékkal esett vissza 1998 óta.

Amennyiben a jelenlegi fokozatos felmelegedés folytatódik, szinte biztosra vehetjük, hogy unokáink már nem fognak gyönyörködni a csodálatos korallok világában és színkavalkádjában. A folyamat megfordítható, de ahhoz komoly változtatásokra és összefogásra van szükség…

Ne tégy úgy, mintha téged nem érintene!

Globális felmelegedés: mire a saját bőrödön is tapasztalod, már túl késő lesz...

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás