Praktikázzunk össze filléres babaházat!

Akinek gyereke van, az biztos teljesen tisztában van azzal is, hogy a játékok alatt milyen árcímkék szerepelnek. Az összegek láttán két utat választhatunk: vagy spórolásba kezdünk, vagy összeszedve kreativitásunkat magunk állítjuk elő például a kislányok nagy álmát: a babaházat, természetesen csakis újrahasznosított anyagokból.

A kitaláló szülők hatalmas örömet szereztek csemetéiknek ezzel az lakberendezési katalógusból eszkábált házikóval, melyben külön konyha, fürdőszoba, nappali is kialakításra került. A kifüggesztett drótkötél és néhány már meglévő kiegészítővel igazi formatervezett babavilla kerekedett az ötletből, melynek alapját az alábbi képen látható, igen drága, 149 dollárért vásárolható babaház adta.

Az elkészítés nem igényel túlzottan nagy szakértelmet, sőt nem is annyira időigényes. A szobák számát tetszés szerint kartonból alakítsuk ki, majd a katalógusból kivágott képekkel díszítsük a falakat. Akiben túlbuzog a kreativitás, az esetleg bútorokat is hajtogathat a babáknak kartonból, hogy ezzel aztán tényleg komplett legyen a berendezés!

A végeredmény láttán több szempontból is elégedettek lehetünk: védtük környezetünket, hiszen több anyagot is újrahasznosítottunk, előcsalogattuk és fejlesztettük kreativitásunkat és örömet okoztunk a gyerekeknek. És ha nincs is kislurkónk? Akkor gyarapítsuk vele a filléres környezetvédő ajándékok tárházát!

via:
kidsmodern
blissfuldomestic

A felhőkig fel!

Mi sem jellemezheti jobban a természetközeli életmódot, mint mikor reggel  egy fa lombjai között a felhőket bámulva ébredsz és a kismadár közvetlenül az arcodba dalolja az énekét. Az orrodon át friss, tiszta levegőt szippantasz be és az idilli életmódot csak az teszi még varázslatosabbá, hogy nem kell a szomszéd fűnyíróját hallgatnod, nem kell az autók bűzét beszívnod, hiszen nemhogy szomszéd, de ember sincs a közeledben. A kicsit remete életmódot azonban kárpótolja a természet, az állatok közelsége, akikkel a lakóhelyből adódóan együtt kell élni.

Álom? Nekünk igen. Valakinek meg a valóság. Világszerte több ilyen lakóhely is van, hiszen sokakban felmerült már az az igény, hogy maga mögött hagyva a városok zaját és fullasztó légkörét továbbálljon és kiköltözzön a világ végére, egy fa lombjai közé.

Irigylésre méltó? Nekem igen. Ugyen most  sem a város szívében lakom, de több évig én is rendesen szívtam a kipufogófüstöt, nyeltem a szmogot és néztem a zsúfolt utakat és azokat az anyákat akiknek kimerült a családi séta fogalma a betonon való gyaloglással. Van összehasonltási alapom és bár a lakóövezettől több mint két kilóméter választ el, nincs közvilágítás és nincs csatornahálózat semmi pénzért nem cserélném vissza "civilizáltabb" körülményekre! Abba meg belegondolni, hogy ezt még fokozhatom egy falomb közötti élettel... Csábító...

Karcold a felhőket és zöldülj!

Ha már "összelegózott panelről"szó esett, gondoltam lépjünk egy kicsit nagyobbat és nézzük meg  mi újság felhőkarcolók terén. Mit szóltok egy kis mozizáshoz?

Lego panel! Mit raksz ki belőle?

A szürke betonrengeteget talán kiválthatná a MisoSoupDesign tervezői által megálmodott újgenerációs panelház, aminek fő előnye hogy környezetbarát és előre legyártott elemekből készül, melyek könnyen szállíthatók. A tervezők szerint az „összelegozott” ház együtt él a természettel, hiszen a homlokzat és a zöld tetőszerkzet esővízgyűjtésre is kiváló, továbbá napelemekkel felszerelt.

A  ház elemei egy nagyobb kamionon elférnek és állítólag olyan könnyen összeszerelhetőek, mint egy ikeás bútor. Ez utóbbi állítással azért vitatkoznék, nekünk ugyanis volt már szerencsénk ikeás bútorhoz. Nem könnyítette meg a dolgunk sem a leírás, sem a csavarok hiánya, elvoltunk vele jó ideig… Persze valószínűleg mi vagyunk a bénák…

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás