Újrahasznosít az Electrolux

“Porszívó a tengerből” a neve annak a roppant szimpatikus programnak, amit június végén indított útjára az Electrolux. A gyártó a honlapján hívja fel a figyelmet a tengereken, óceánokon lebegő nagy, főleg műanyag hulladékból álló szemétszigetekre. Ezek közül néhány nagyobb kiterjedésű, mint Texas állam. Mindeközben folyamatosan hiány van újrafeldolgozható műanyagból.

Az Electrolux, amely már eddig is gyártott részben újrahasznosított műanyagból készült termékeket, most hatalmas fába vágta fejszéjét, és úgy döntött, ideje tenni valamit ezügyben. A “Porszívó a tengerből” program keretében összegyűjtenek annyi műanyagot az óceánokból, amennyit csak tudnak. A hulladékot aztán megtisztítják, feldolgozzák, és limitált szériás termékeket készítenek belőle.

A hat helyszín, ahol a vállalat a műanyag hulladék begyűjtését végzi: az Atlanti-óceán (Franciaország), a Csendes-óceán (Long Beach, Kalifornia, USA), az Indiai-óceán (Paradicsom-partok, Thaiföld), a Földközi-tenger (Cote d’Azur, Monaco), a Balti-tenger (Németország), és az Északi-tenger (Svédország). A begyűjtött, majd újrahasznosított anyagból készült porszívók a tervek szerint külső megjelenésükkel utalnak majd arra a területre, ahonnan összegyűjtötték az alapanyagjukként szolgáló szemetet.

A gyűjtésről képeket és bővebb információt találhattok az akció hivatalos blogján.

Vac From the Sea hivatalos blog
Vac From the Sea a twitteren
Vac From the Sea a Facebookon

Taposd agyon!

Igen érdekes kis szerkezetre bukkantam, ami ismét a 2 in 1 áldásos gondolatával jött létre! Kicsit talán őrültségnek tűnik a taposható mosógép gondolata viszont ha jobban belegondolunk szuper kis kütyü! Hely és energia takarékos,   ráadásul  tunyaság ellenes! Sok háziasszony valószínűleg nem ezt látja álmaiban, hiszen igen csak kemény munkával lehet tisztára mosni a szennyest viszont a rendszeres tesmozgás és a környezetvédelem jegyében talán nem ártana minden háztartásba bevezetni!

Talán ha legyőznénk lustaságunkat és egy kicsit félre tennénk a kényelmes és gyors megoldásokhoz való ragaszkodásunkat (beleértve ebbe a körbe magamat is), talán sikerülne megbarátkoznunk a taposható mosógép gondolatával. Azt hiszem ez még távol áll tőlünk és több kifogást is kapásból fel tudunk sorolni ellene: fáradtságos, időigényes, kis kapacitású stb. stb. Pedig a folyóparti mosások emlékét idéző modern kori szerkezet mellett legalább annyi érv szól, mint ellene!

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás