Praktikázzunk össze egy macskaágyat!

A kisállatboltok és hipermarketek polcain rengeteg típusú, méretű, színű és persze árú macskabútort találhatnak az ilyesmire áhítozó állatbarátok. E termékek nagy részének van egy közös vonása: műanyagból készültek. Aztán ha nem válik be, csak kerülgeti az ember, amíg egy szép napon gondol egyet és repül szépen az egész a kukába. Jó esetben legalábbis, mert útszéli szemétkupacokban és illegális erdei szemétlerakatokon is végezheti.

A környezettudatos gazdinak persze nem feltétlenül kell ezreket kiszórnia egy darab plüssel bevont műanyagért, némi kreativitással a házban itt-ott felbukkanó felesleges kacatokból is készülhet szuperkényelmes macskaágy. Ráadásul kevesebb munkával, mint hinnéd

A célnak tökéletesen megfelel például egy régi, kiszuperált bőrönd. Ha már túl kopott, leszakadt a füle, vagy csak egyszerűen nem trendi, akkor sem kell azonnal a kukában landolnia, mert igazán kényelmes fekhely készülhet belőle a macskának, illetve kisebb ölebeknek is. Csak ketté kell vágni, amihez kellhet kés, tapétavágó és csavarhúzó is, tehát csak óvatosan, nehogy összevérezzük a kedvencünk leendő fekhelyét.

Ha a felezés megvan, csak ki kell takarítani és kell bele egy jó puha párna. Nagy szerencse, ha szemünk fényének már van ilyenje, akkor legalább könnyebben átszokik az új ágyikójába.

A hatást fokozhatjuk ha szöggel vagy csavarral lábakat erősítünk a bőrönd aljára. A lábakat régi, kiszuperált kisszékekről és efféle leselejtezésre váró bútorokról csaklizhatjuk. Ha elég magas, akkor kiegészíthetjük egy játékkal is az ágyat.

Ebben az esetben sem kell drága mütyürökre költeni a pénzünket, egy madzagra erősített régi sapkabojt is tökéletesen megfelel a célra.

Via: Etsy

A macska is termelhet áramot

Vicces, energiatakarékos és ötletes, röviden így lehetne jellemezni ezt a párásítót, amit egy kínai designernek köszönhetünk. A készüléket rádughatjuk a hálózatra, és úgy funkcionál, mint egy hétköznapi párásító, de van egy enerfiatakarékosabb módja is a használatának.

A kütyü ugyanis nem véletlenül emlékeztet egy kék pamutgombolyagra. Ha hibrid módba állítjuk, és odaadjuk a cicánknak, hogy játsszon vele, a készülék újra feltölti a telepeit a gurulás energiájával. Tehát miközben kedvencünk levezeti fölös energiáit, a párásító éppen hogy feltöltődik.

Gurulás közben még hangot is ad ki, vagyis könnyebben magára vonja a macska figyelmét. Így a lakás levegője kellemes marad, miközben a kedvencünk is jól kiszórakozza magát. Remek munka!

Via: Tuvie

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás