Mohaszőnyeget a fürdőkbe!

Őrült ötletnek tűnik és kicsit megborzolja a szürkeállományunkat, de mivel zöld, hát itt a helye! A tudósok már régen kiokoskodták, hogy a vérkeringésre és a vérnyomásra jó hatással van, ha mezítláb járkálunk a fűben. A nagyvárosban valahogy ez kivitelezhetetlennek tűnik, hiszen ha a parkban le is kapod a cipődet, tutira belegyalogolsz egy kutyagumiba, amitől elmegy a kedved az egészséges gyaloglástól!

Megoldás? Naná, hogy van! Egy Nguyen La Chanh cseppet sem egyszerű nevű muksó kitalálta a fürdőszobai mohaszőnyeget, amin annyit taposhatsz amennyit akarsz és mindezt csakis az egészséged érdekében! A fürdőszoba párája kifejezetten jót tesz a kis növényeknek, így vígan eléldegélnek sokáig az otthonodban.

A labda moha, izlandi és erdei moha kombinációjából kreált csodaszőnyeget természetesen oda pakolod ahová akarod, így akár egy egész szobát is beteríthetsz vele! Ki mondja, hogy nem lehet a természetet a panelházakba becsempészni? Íme a bizonyíték, hogy ez hazugság! Mohát minden lakásba, minden mennyiségben!

Nyomtass bátran!

Ki mondta, hogy a dokumentum nyomtatás elengedhetetlen tartozéka a papír? Aki ezt hiszi, azt most gyorsan kiábrándítom, ugyanis piacra dobták a PrePeat Printer (beletörik a nyelvem…) elnevezésű nyomtatót, ami speciális műanyag, PET palackok újrahasznosításából készült  lapokra képes csak nyomtatni.

Ugyan a kinyomtatott anyagok nem vízállóak és ha lányos zavarodban ráborítod a kávéd nem ússzák meg sértetlenül, viszont ennek ellenére igen csak strapabíróak, ráadásul egy lapot ezerszer újrahasznosíthatsz. Nem kell radír, nem kell nyálazás és lefestés, csak be kell ismét rakni a csodaketyerébe és rányomtatni az új cuccot. Nem említettem volna? Festék sem kell hozzá... Nézd csak:

Lótuszvirágból friss oxigén???

Egy négytagú team alkotta meg az a szintetikus lótuszvirágot, ami ugyan bonyolult szerkezet, de ahogy lenni szokott hasznos és még jól is néz ki (szerintem).

 

Hol is kezdjem? A természet és a 21. századi technológia kombinációjából adódóan a „növény” a vízmolekulák szétválasztásával és némi napenergiával friss oxigén termelésére képes. Az oxigén a levegőbe kerül, a hidrogént pedig egy szén nanöcsövekkel lezárt tartályba sűrítenek. Ezt aztán például laptopok, kisebb, egyébként elektromos árammal működő berendezések üzemeltetéséhez is fel lehet használni megfelelő kialakítás esetén. Röviden, tömören és legegyszerűbben talán így tudnám jellemezni és ne is várjatok tőlem bonyolultabb megfogalmazást, mert azt hiszem nagyon belegubancolódnék.

Érdekessége még a szintetikus, E-Growing lótuszvirágnak, hogy este becsukódik, majd akkor nyílik ki ismét, amikor kisüt a nap. A levelek tartalmazzák a napelemeket, a virágból kerül ki a friss oxigén és az indákban sűrűsödik a hidrogén. A terveknek megfelelően kerti tavakba, medencékbe helyezhető, így nem csak hasznos alkotóeleme, de esztétikus dísze is lehet az otthonoknak.

A szerkezet ugyan hatalamas alkotásnak minősül, mégis kapott némi bírálatot is, többek között azt, hogy nagyon kevés sűrített hidrogént képes csak előállítani, így például hdrogénmeghajtású autók, vagy egy ház kivilágításhoz nagymértékben tovább kell gondolni a koncepciót. Valószínűleg igazuk van azoknak is akik ezt a véleményt alkották, viszont ne legyünk már telhetetlenek! Ez igen is óriási ötlet és aki még ettől is jobbat tud, hajrá! Tessék megalkotni!

WC papírt az esőerdőkért!

Brazíliában poénosra vették a figurát és a nyilvános budikban elhelyezett wc papír tartóval hívják fel az esőerdők pusztítására a figyelmet! Vajon sikerül nekik? Kíváncsi lennék rá... Amíg kisebb-nagyobb teendőidet végzed, ráérsz gondolkodni rajta, hogy mit is művelünk a Földdel!

Természetesen a tartók csak is kizárólag újrahasznosított és zöldre színezett papírt tartalmaznak! Még szerencse!

Bemutatkozás

A hivatalos zöldügyi megmondóblogja.

Zöld praktikák mindenkinek

Praktika

Postaládánk

zoldovezet (kukacka) postafiok.hu

Címkefelhő
Feedek
Megosztás